За да бъдат новородените още по-здрави

Бебето най-много има нужда от качествена храна

Периодът между раждането и навършването на две години е от ключово значение за детското здраве. Никога повече в живота ни не се случва само за една година да увеличим теглото си почти тройно! Каква бурна дейност само кипи в крехкото телце: затваряне на пропускливите тънки черва и на кръвно-мозъчната бариера, колонизирането на червата от пробиотични бактерии, формирането на собствен имунитет, развитие на нервната система, фина моторика, говорни умения и т.н. За правилното протичане на всички тези процеси доброто, качественото хранене е от изключителна важност! Нещо повече – когато прохождащото дете свикне да яде полезни храни, то формира вкусови предпочитания, към които ще се връща отново и отново през други етапи от живота си, дори като дойде време да се “социализира” и да опита далеч по-малко полезни и здравословни храни.

Понякога трябва толкова малко…

И така: коластра или водорасли? Препоръчвам и двете! Защо? Първо – защото са биогенна храна! Коластрата има готови антитела против определени микроби. Често това стига, но не винаги. Водораслите стимулират собствения имунитет, но за това е нужно време, а коластрата може да подейства веднагически:). Затова: за здрави бебчета и деца – водорасли и коластра. Разбира се, не кои да е. Най-добре – с пробиотици. И разбира се – в комбинация или с комплекса от Омега МК или с незаменимите мастни киселини!

Именно върху пробиотиците искам да акцентирам още в началото – за новороденото РЕГУЛИРАНЕТО НА ЧРЕВНАТА ФЛОРА е от голямо, не – от ОГРОМНО значение! И това се постига чрез добавянето в храната му на пробиотиците ацидофилус и бифидус. Бифидубактерите трябва да съставляват 99% от чревната флора на здравите кърмачета. Тези полезни микроорганизми отделят вещества, които убиват или ограничават развитието на болестотворни микроби. Освен това поддържат в червата им среда, подходяща за нормалната флора от “добри” бактерии, които се грижат за разграждането и усвояването на храните. Една от много важните им функции е да подпомагат имунния отговор срещу инфекции, като стимулират определени клетки на имунната защита. Поради тези си свойства пробиотикът често се препоръчва при профилактика срещу бебешки колики, както и в ситуациите на нередовни изхождания.

Бифидубактерите трябва да съставляват 99% от чревната флора на здравите кърмачета.

Нормално чревният тракт на бебетата се колонизира с полезни бифидубактерии при преминаването на плода през родовия канал. Придобиването на добра чревна флора обаче може да е затруднено, ако бебето идва на този свят чрез секцио – не “родено”, а “вадено” – или ако самата майка има нарушения в чревната флора (които са чести при възрастните вследствие на…милион причини: неправилно хранене, употреба на антибиотици, различни минали заболявания, стрес…). Приети чрез храна бифидубактериите спомагат за по-доброто усвояване на белтъците. Помагат за усвояването на калция и други минерали и витамини. С тяхна помощ се произвежда лактаза (ензим, необходим за усвояване на млякото). Те се предлагат заедно с водорасли АФА на капсули в продукта “Бифидус комплекс”.

“Лактобацилус ацифофилус с водорасли” пък доставя щам с доказана способност при редовна употреба по-добре да колонизира червата за продължителен период и да носи повече ползи за здравето. Установено е, че този щам – DDS-1 – произвежда вещество, което балансира чревните бактерии и поддържа здравето на стомашно-чревната система. На всички – от новородени до възрастни.

Всичко необходимо на едно място. В конкретния случай – с ябълков сок

Лактобацилус Ацидофилус подпомага смилането на храната, производството на витамин К и лактозата. Последната разгражда захарта в млякото, повишава имунния отговор и помага да се поддържа здравословна чревна микрофлора.

Много е лесно към храната на бебетата да се прибавят изсушени при ниска температура полезни бактерии. Просто капсулката се отваря и съдържащия се в нея прах се прибавя в началото към водичката или млякото, а по-нататък – към плодовия сок, храната или отново водата (моя близка правеше след втората година “зелени коктейли” на децата си – в айрян или плодов сок слагаше всичко, което им даваше за деня, а желатиновите капсули се даваха “за награда” накрая). А изумителната Суперхрана* AquaSource Водорасли, която се добавя към пробиотиците, осигурява широка гама хранителни вещества, включително антиоксиданти, бетакаротин и хлорофил.

Лесно може да се разбере огромното значение на тези две бактерии:  чревните бактерии се хранят със същото, с което и ние, но те се хранят първи! Онова, което остава след това, зависи от вида на бактериите – полезни хранителни вещества – когато пробиотичните бактерии са повече, или токсини – когато патогенните микроорганизми преобладават. Изборът е на родителите!

Само източниците на ЕМК в зелено са полезни!

Есенциалните мастни киселени и “Течно злато” също са за началото на живота. Двете олийца – защото са студенопресован извлек! – се включват като се започва с по 1 капка на ден, за да се провери поносимостта, и постепенно се стига до 2-3 пъти по 5-10 капки. Спират се временно само при разстройство (но ако сте се погрижили за качеството на клетъчната храна на бебчето си, до такова състояние трудно ще стигнете!). Изобщо за кърмачета, бременни и кърмещи жени е препоръчително 6% от дневния прием на калории да се доставя от ненаситени мастни киселини. ЕМК, всъщност стабилизират клетъчните мембрани и лигавиците, въздействат положително върху жлезите с вътрешна секреция и пр.

Невъзможно е да се изброят всички случаи, в които суперхраните помагат на децата.

Да не забравяме, че не става дума за лекарства, а за изключително пълноценни храни, от които повечето родители – поради неинформираност или поради ЛИПСА НА ЖЕЛАНИЕ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ – напълно неоснователно лишават своите деца.

Биогенните суперхрани са носители на чиста енергия

Изводът от всичко казано дотук е: редовната консумация на микроводорасли, коластра, ЕМК, пробиотици Ацидофилус и Бифидус и други добавки по правило е не само желателно, а абсолютно необходимо. Начинът, по който боледуват – когато изобщо боледуват! – на децата се променя видимо, след като те са приемали редовно водорасли, коластра и ЕМК в продължение на поне 6 месеца – болестите се разреждат, протичат по-леко и бързо и организмът реагира много по-добре дори и да има лекарства. И да, инвестираните средства се връщат многократно. 20-годишният ми опит показва, че “водорасловите деца” (това са онези, които РЕДОВНО, а не “когато се наложи” приемат продуктите!) са с повишена интелигентност, предприемчивост, приспособимост, с творчески способности и възможности за напредък в живота.

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар