“Соладей еко” – четката за зъби-чудо

Йонна четка за зъби

Йонна четка за зъби

Оригиналната, популярна и революционна светлинно-активираща се японска четка за зъби “Соладей еко” (Soladey-eco) притежава изключителната способност да премахва плаката – доказана чрез клинични изследвания. Премахва петната от никотин или вино. Четката е изобретена в Япония от д-р Йошинори Накагава. Името произхожда от “солар” – слънчев и “дент” – зъб с идеята да означава “зъби като слънце”. Такива четки за зъби се използват отдавна в Япония, където всяка година се купуват над 5 милиона от тях. Сега вече четката “Соладей” е достъпна и в България благодарение на АкваСорс, които са изключителен дистрибутор т.е. не може да се предлага от друга фирма. Тя е незаменим инструмент за контрол, превенция и профилактика на зъбен кариес, гингивит, пародонтит, пародонтоза. Укрепва венците и намалява тяхното кървене! Ефективно предпазва и се бори с образуването на зъбна плака, налеп и зъбен камък! Много по-ефективна, отколкото конвенционалните електрически йонни четки на батерии, защото колкото по-ярък е източникът на светлина, толкова по-силен поток от йони се образува, и толкова по-ефективно действа “Соладей” четката! Лесно се справя с чувствителни зъби и венци! Поради малкия размер на сменяемата глава може да се използва с удоволствие и от деца! Можете да минете с минимално количество паста за зъби, като нейният ефект се засилва – почистването с минимални количества паста за зъби намалява излагането на тялото на химикали и защитава зъбния емайл от абразивното действие на пастата!

Наричат я "соларната четка"

Наричат я “соларната четка”

Антибактериалният ефект остава в устната кухина и след почистване на зъбите, което помага за премахване на лошия дъх! Йонният процес, който протича в слюнката, притежава естествен антибактериален ефект! Почиства, освежава и дезинфекцира импланти, шини, протези и т.н. Лека и компактна, вашата четка “Соладей” не се нуждае от електрически кабели, допълнителни батерии или акумулатори!

Как действа соларната четка?

Тайната на тази четка е в специалното стъбло от полупроводника титаниев двуокис – вещество, което само по себе си има мощни антибактериални свойства и е от медицински клас с чистота 99,98%. При четкането на зъбите, под въздействието на светлината, титаниевото стъбло отделя отрицателни йони, които се смесват със слюнката и попадат по зъбите, където се свързват с положителните водородни йони в киселините от зъбната плака и ги неутрализират. Така даже при леко четкане зъбната плака се разрушава и се отстранява от зъбите ви. Не е нужна никаква сила – светлината върши цялата работа. Генерираните отрицателни йони, смесени с вашата слюнка, помагат и за неутрализиране на лошия дъх, причинен от бактериите.

Как действа четката?

Как действа четката?

При миене на зъбите вечер е важно да застанете близо до добър източник на светлина и да четкате зъбите си с отворена уста – това позволява на светлината да навлиза свободно даже в по-дълбоката част на устата и увеличава ползата от четката. Паста за зъби не е нужна, но ако искате, може да сложите съвсем малко. Вода също не е нужна, така че можете да ползвате четката навсякъде – например, идеална е за къмпинг.

При грижлива употреба четката ще ви служи цял живот – само трябва да сменяте главата, която не е скъпа. На всеки 3-4 месеца просто я извадете и сложете нова. Главите “Соладей” са напълно екологични, при това цената им е съпоставима с цената на обикновените четки, конци и пасти за зъби.

Даже след като сте ползвали четката “Соладей”, отделените от нея и смесени със слюнката ви отрицателни йони продължават да действат в устата ви. Наистина чудодейна четка за зъби!

Нямате нужда от вода и паста

Нямате нужда от вода и паста

Начин на употреба: След намокряне на четката и полупроводниковото стъбло с вода (слюнката ви е достатъчна, ако сте на излет и не разполагате с вода, но в този случай не ви препоръчваме да миете езика си) четкайте всички повърхности на езика си, без да използвате паста за зъби. Това е особено важно да се прави сутрин, за да се премахнат стомашните киселини, натрупани по време на сън. Четкайте от корена на езика (не в гърлото!) към върха на езика. Може да видите промяна в цвета на косъмчетата на четката (концентрирани бактерии и натрупани киселини). Трябва да изплакнете четката с вода, за да премахнете този слой. След като се уверите, че езикът ви е добре почистен, започнете да четкате зъбите. Само така ще има по-малка концентрация на бактерии в устата ви, защото именно езикът, като цяло, носи по-голямата част от бактерии в устата!

Концентрирайте се върху контакта на четката със зъбите, а не върху прилагането на сила. За разлика от конвенционалните четка за зъби, не трябва да се четка със сила, защото тайната е в смесването на отрицателните йони със слюнката и лекото втриване на тази смес в зъбите, особено където има петна и плака. Затова се препоръчва средно мека четка, която може да прониква в пространствата между зъбите по-ефективно. Лекото четкане щади венците ви и помага за борба с гингивита, парадонтозата, отдръпването на венците и други техни заболявания.

Укрепва венците и намалява тяхното кървене

Укрепва венците и намалява тяхното кървене

Уверете се, че разполагате с адекватен източник на светлина (естествен или изкуствен), който е необходим, за да активирате полупроводника. Ако четкате задната повърхност на зъбите, трябва да го правите с отворена уста, за да осигурите директен достъп на светлина. Ако затворите устата си върху стъблото на четката, липсата на светлина не ще позволи отделянето на йони. Бъдете наясно, че когато четкате задните зъби, трябва да отворите устата си колкото се може по-широко, така че наличната светлина да достига четката. Най-добрият вариант е да миете зъбите си близо до директен източник на светлина, която ще освети вътрешността на устата! Колкото по-ярка е светлината, толкова по-добър е резултатът. Ще забележите, че вашата слюнка се пени леко, когато четката ви за зъби работи ефективно.

Ако използвате паста за зъби, трябва да е много малко, тъй като може да блокира достъпа на светлина до титаниевото стъбло. Не изхвърляйте дръжката със стъблото – просто сменете главата на четката! Дръжката и стъблото на практика са вечни!

Четката се предлага в шест цвята, така че внимавайте и мислете, когато си я купувате – завинаги е:)))!

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар