АкваСорс “Плодова енергия” на прах

Плодова енергия

Плодова енергия

Продуктът на АкваСорс “Плодова енергия” (Berry power)  идва във време, когато науката постави сериозен акцент върху оксидантния стрес на съвременниците ни. Всички действия на отровните съединения на кислорода – свободните радикали – създават само вреди и е установено, че процесите на остаряване и на боледуване са свързани с повишеното им ниво.

Ето защо на преден план излиза нуждата от вещества, които да могат да контролират и неутрализират действията на тези “хулигани” в очите, кръвообръщението, в сърцето, в кожата, в нервните клетки, дори и върху генетичния материал. Нашите “помощници” в тази своеобразна надпревара се наричат антиоксиданти.  Извлечете максимална полза от тази богата на антиоксиданти и хранителни вещества комбинация от дребни плодове.

Отличен продукт за активни спортисти и хора, които водят забързан начин на живот. Изключително подходящ за вегани и вегетарианци.

Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Възползвайте се от антиоксидантните ползи на тази мощна комбинация от дребни плодове. Плодовете в нашия продукт са предимно органично отгледани видове, типични за мястото, където виреят естествено. Растенията, отглеждани по този начин, са показали, че имат до два пъти по-високо съдържание на естествени минерали, в сравнение с натурализираните видове. Дребните плодовете са може би сред най-богатите на хранителни вещества плодове, но начинът, по който тези хранителни вещества се запазват, също е от огромно значение. Много от тези плодове са най-добре узрели само в определени периоди на годината и затова е необходимо точно тогава да се събират и съхраняват.

Ако желаете максимално да увеличите ползите от богатите на антиоксиданти храни, особено антиоксидантите в дребните плодове, то “Плодова Енергия” на прах е точно за вас. В този продукт са комбинирани над 15 различни вида предимно органични дребни плодове. За да се запази максималната хранителна стойност на плодовете, много внимателно е преценено в кой момент е необходимо те да бъдат обрани и лиофилизирани.

 

Лиофилизацията като метод на сушене

Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Дребните плодове са може би сред най-богатите на хранителни вещества между плодове, но начинът, по който тези хранителни вещества се запазват, също е от огромно значение. Много от тези плодове са най-зрели само в определени периоди на годината и затова е необходимо точно тогава да се събират и съхраняват. Освен това някои дребни плодове губят част от полезните си свойства скоро след като са откъснати, което налага да бъдат обработвани възможно най-бързо.

Лиофилизацията е процес на сублимационно сушене, при който материалът се замразява предварително с определена скорост до температура на пълно втвърдяване и протича в условията на определен вакуум. Лиофилизацията е най-добрият и съвършен метод за качествено консервиране на редица хранителни продукти, измислен досега. Тя позволява на практика напълно (до 95%) да се съхранят хранителните вещества, витамините, микроелементите, естествен аромат, вкус и цвят продължително време . Дори е доказано, че в някои случаи нивата на лиофилизираните хранителни вещества в една порция замразени дребни плодове могат да бъдат по-високи от тези в пресните… Нали знаете, че автор на този уникален за света метод е академик Цветан Цветков от Института по криобиология и хранителни технологии? Интересно, дали това учреждение все още работи или и то е станало ненужно …

Плодовете, които съставляват съдържанието на AquaSource Плодова Енергия на прах са:

Органични, лиофилизирани макуй бери* и акай бери*, смес от органични, лиофилизирани горски плодове (амла*, нони*, нар*, касис*, ягоди, вишни, къпини, червени и черни боровинки, малини, ямбери [китайска ягода], джаботикаба [бразилско грозде]) и плодове от органичен морски зърнастец (облепиха)*.

*Сертифицирани като органични от USDA; 84.8% от селскостопанските съставки са органично произведени.

Основни предимства:

•Чудесен за активен начин на живот, включително и за спортисти.

•Мощна антиоксидантна комбинация, която подпомага възстановяването и имунитета.

•Добър източник на желязо, магнезий и други важни минерали.

•Удобна прахообразна форма, която може да се смеси с храна и течности.

•Подходящ за деца над 5 годишна възраст.

Здравни твърдения, одобрени от EFSA: Няма

Данни за алергени:

Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Регистриран 100% растителен продукт. Не съдържа консерванти, оцветители, овкусители, подсладители, захар, аромати. Не съдържа ГМО.
Подходящ за вегани и вегетарианци!

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар