Откъс от писмото на един биолог

На колене пред мъдростта на Природата

На колене пред мъдростта на Природата

Позволявам си да публикувам едно писмо с почти десетгодишна давност на един прекрасен човек и учител, личност, която не спира да ме вдъхновява. Писмото е писано за сайта на друга такава изключителна личност и времето го прави само по-ценно. Питам те, драги ми читателю, би ли било добре да имаш търпението да прочетеш до края материала и да осмислиш написаното? Знам, че сега почти никой не чете – картинката все повече се настанява на мястото на думите – вероятно, защото се възприема много по-бързо и лесно. Съвременният човек става все по-невротичен и дори в някакъв смисъл информационно беззащитен, все по-трудно му е да се ориентира в океана от информация, да се фокусира задълго върху нещо или пък да мисли абстрактно. Но това е текст, в който всеки ред си заслужава четенето!

Един биолог на колене пред синьо-зелените водорасли

spirulina powder scoop

Уникалните синьо-зелени водорасли

“Моята АкваСорс история има много допирни точки с вашите. Но началната бариера, която трябваше да преодолея, беше много висока. Причината бе моето биологическо образование и специалността ми – биохимик на растенията – още повече, че от 30 години се занимавам с екология. Връзката ми с водораслите започна по познатия на всички дистрибутори начин – с недоверие, съмнение и…последна надежда да си помогна на съсипаното здраве. Моето недоверие – то бе резултат от невъзможността на многото лекарства да помогнат на ужасното ми професионално главоболие и сърдечната аритмия. Съмнението ми – то се появи още там, на първата среща с АкваСорс – възможно ли е да съществува такава панацея за човешкия организъм, за каквато бяха представяни синьо-зелените водорасли?! И в същото време се породиха и любопитството, и надеждата.

пудра спирулинаЗапочнах с търсене на научни справки за водораслите. Интересувах се от едноклетъчните. Справката, която направих за химичния състав на Аfhanizamenon Flos-Aquae /АФА/ като биохимик ме стъписа. В микроскопичната клетка на АФА имаше всичко не само за нормалното, но и за оптималното протичане на жизнените процеси!!! Балансът на хранителните микроелементи – протеини, въглехидрати и мазнини бе в синхрон с този на биогенните микроелементи и витамини!!! И най-поразяващият факт – съответствие с органичния и неорганичен профил на човешките клетки! Еволюционният часовник, отчитащ химичния състав на живите клетка на АФА и човека бе спрял преди 3,5 млрд години!!! Това обяснява 100%-та усвояемост от човешките клетки на веществата от клетките на АФА

АФА от езерото Кламат е екологично чиста, енергийно заредена и биогенно активна храна, с ясно проявено регенеративно възстановително действие върху човешкия организъм, на което се дължи в последствие и лечебният ефект. Убедена съм,че с нищо друго не може да се постигне нейния лечебен и възстановителен резултат. И така, аз направих своя избор – избрах за себе си и семейството продуктите на АкваСорс!

Зелена енергия

Зелена енергия

Започнах със “Зелена енергия“, по-късно добавих и коензим Q10, ЕМК, протеиновия шейк и крема “Муун райз”. Ефектът върху здравословните ми проблеми бе изумителен: след третата капсула ЗЕ главоболието изчезна! Световъртежът и чувството на безтегловност – също. Силите ми се възвърнаха! Важно за мен бе и положителното емоционално състояние и вътрешното усещане за сигурност, че мога да се справя с многото неща в ежедневието.

Резултатът  засили още повече интереса ми към синьо-зелените водорасли – това, което открих и анализирах отговори на въпроса на какво се дължи всеобщото оздравително въздействие на вълшебната хранителна формула на АкваСорс, наречена “Зелена енергия”.

“Зелената енергия” е уникално съчетание на трите взаимодопълващисе съставки на природната лаборатория: АФА, хавайска спирулина и алф-алфа (люцерна). Това триединение доставя на всяка клетка в биогенно активна форма и пряко усвоими – минерали, витамини, ензими, аминокиселини, мононенаситени мастни киселини, фикопигменти и др. Чрез синергизма си трите съставки на “Зелена енергия” осигуряват максимална антиоксидантна защита срещу свободните радикали, стимулиране на цялата ПНЕИ-система /психо-невро-ендокринно-имунна система/ и оптимално протичане на обменните процеси в клетките. 3141…Прекурсорите от АФА влияят върху състоянието и функционирането на ПНЕИ системата. Затова определението за кламатските синьо-зелените водорасли като храна за мозъка трябва да се допълва винаги с “безценна”.

Това е и причината, поради която аз, биологът, заставам на колене и благодаря за божествения дар, наречен Аfhаnizamenom Flоs-аquae и мъдростта на Природата. Повече от 3,5 млрд години той е запазен за нас, скъпи приятели, и за всеки, който е усетил своята принадлежност към единното цяло на Природата! Възможно ли е разумът на Вселената “да предвиди” така точно хода на земната еволюция, че още в първия жив организъм на Земята да започне синтези на вещества, без които нервната система на висшите животни и човека да не могат да извършват дейността си?!

АФА

Синьо-зелени микроводорасли

И още – през милиардите години природната лаборатория е успяла най-прецизно да събере в клетките на АФА всички вещества, които са нужни за живота и оцеляването му! Като специалист ме разтърсва и още един феноменален факт – съдържанието на рамноза и гама-линоленова киселина /ГЛК/ във втората съставка на “Зелената енергия”- Sp. pasifica /хавайската спирулина/, която се е появила малко по-късно на Земята.
…..
Гама – линоленовата киселина се произвежда и в клетките на млечните жлези на майките. Или с други думи – генът за синтеза й се е съхранил и предавал през милиардите години еволюция, за да се изяви и при човека, активирайки се само, когато жената е майка-кърмачка! Наличието на ГЛК в майчиното мляко осигурява чрез синтеза на клетъчните ейкозаноиди нормалното развитие и оцеляване на появилия се нов човек. Изумително! Смайващо! Грижата за оцеляването на живота е заложена милиарди години назад във времето и продължава съотнесена към всеки човек чрез майчината кърма в началото на жизнения му път, а по-нататък и чрез спирулина, отдавна титулована като “майчиното мляко на планетата”. Остава ни свободата да изберем: да ползваме ли този съхранен безценен дар на Природата, или да отхвърлим шанса да оцелеем във влошените екологични условия на живот?!

Здравето и болестта са личен път, който всеки извървява сам. Но за път си вземи такава храна, която е и най-доброто лекарство. Да помогнем на хората, които не знаят, че най-доброто лекарство са хранителните лечебни продукти на АкваСорс. Надявам се, скъпи приятели, мъничко да съм помогнала да повишите своята увереност, че чрез лечебните храни на “АкваСорс” подобряваме живота си и прибавяме повече и по-добри дни към него! Поздрави: Неда Дончева

Ще се запиташ коя е Неда Дончева, драги ми читателю. Повече за нея и текстът на целия материал прочети ето тук! Защото съм посъкратила информацията:)))

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Един коментар to “Откъс от писмото на един биолог”

  1. В. Илиева says:

    Адмирации за професионализма на колежката!!!

Напишете коментар