Пикногенолът – мощният антиоксидант

3-D вид на пикногенол

3-D вид на пикногенол

Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака. Представлява специфична комбинация от биологично активни съставки и е водоразтворим. Тази субстанция и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, пикногенолът запазва активността си 72 часа!!! Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти – от вит. Е. Най-важната му функция е, че неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток – още преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система!!!

 

“Храната на младостта” – с това наименование е известна субстанцията, която науката е нарекла “пикногенол”. Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята извлеченият от кората на вид крайбрежен бор

Средиземноморска пиния

Средиземноморска пиния

(Pinus Maritimus, Pinus Pinaster) – средиземноморска пиния, който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди. Този антиоксидант се намира и в други дарове на природата – например подобни на пикногенола съставки се съдържат и в гроздовите семки (затова умерено количество вино се препоръчва за профилактика на някои съдови увреждания). Използва се в цяла Европа и го наричат “храната на младостта” поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове.

Тази комбинация от биологично активни съставки може да ни помогне да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади.

Пикногенолът предпазва от 80 болести

Пикногенолът предпазва от 80 болести

Тя може да ни помогне да се предпазим от осемдесет заболявания (80!!!), в това число рак, сърдечни болести, артрит и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали. Пикногенолът отдавна се препоръчва от много прогресивни лекари и в САЩ и Канада. Защо? Защото:

пикногенолът намалява, и то много по-ефикасно от вит. Е, пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той, както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

 – пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

Капиляри

Капиляри

 – чрез редовната му употреба се нормализира устойчивостта на капилярите. Отдавна е известно, че здравината на капилярите, при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Яж пикногенол, драги читателю!

 – пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:

намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване;

подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост;

намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения);

оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми);

облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления;

предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти;

действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми);

подпомага лечението на язвената болест;

увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;

подобрява зрението и паметта;

намалява усложненията при диабет (ангиопатия);

облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.;

предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане.

Алергии, хистамин и пикногенол

H02_PycnogenolОнова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати.

В моят опит всички, които са имали такива проблеми и са ми се доверили, вече отдавна нямат тежки алергични кризи! И е все едно към какво точно е алергията – резултатът винаги е много добър.

Надежда за болните от множествена склероза(МС) и техните семейства

s361237751Доказано е, че МС е свързана с проблеми на имунната система. Възможно е имунните клетки да започнат да атакуват освен често срещани вируси и бактерии, също и миелина на собствената си централна нервна система.

Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за възстановяване на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.

Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза.

Особено важно е, че пикногенолът заздравява самата кръвно-ликворна бариера и така не допуска преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS.

Нарушена концентрация и свръхактивност

щуро детеКакто споменах, пикногенолът оказва благотворно влияние върху цялостното състояние на организма, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система. С това му свойство се постигат следните резултати:

общ успокояващ ефект;

значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача;

намалена импулсивност в поведението;

намалена агресивност;

субективно усещане за психически комфорт;

повишен контрол върху собствените мисли.

При деца и юноши ефектът му се изразява и в подобряване на оценките в училище, повишена дисциплинираност, подобряване на отношенията с близки и връстници, повишена изпълнителност и подобрено сътрудничество с учители и родители. Ако познавате семейства, които имат такива проблеми, знайте – може безболезнено да им се помогне!

Ценната съставка е част от един от най-добрите продукти “Суперантиоксидант с пикногенол

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Един коментар to “Пикногенолът – мощният антиоксидант”

  1. Валери says:

    На пазара срещнах много различни марки Пикногенол с много различни цени. Как да избера най-доброто? Благодаря!

Напишете коментар