Паста за зъби или “Соладей-еко”

паста за зъбиМного хора не се замислят за това, че пастата за зъби не е толкова полезна, колкото твърдят производителите. Последните акцентират върху витамините в състава на продукта, но премълчават за консервантите, вкусовите пълнители и повърхностно активните вещества, благодарение на които пастата става пенлива и приятна на вкус. Почти всички съвременни и модерни пасти съдържат абразиви, които обаче изтриват емайла и затова някои стоматолози дори смятат, че пастата трябва да се използва само сутрин, а вечер миенето да става само с помощта на четката (т.е. – без паста). За това, драги ми читателю, отново ще заостря вниманието ти към повишаването на качествената потребителска култура. И за да направиш разлика между реалността и рекламата, ще повторя някои тънкости, които правят четката “Соладей еко” уникална!

В действителност пастите за зъби не лекуват!

В действителност пастите за зъби не лекуват!

Само още няколко думи: в действителност пастите за зъби не притежават лечебни свойства. Главната им функция е хигиенна. Повечето пасти почистват и освежават зъбите и дезедорират устната кухина, но нито една паста не може да замени стоматолога. Универсални пасти, подходящи за всеки и предпазващи 24 часа от всички заболявания, също не съществуват. А и стоматолозите отдавна предупреждават, че неконтролируемата употреба на пасти за зъби с добавен флуор, може за предизвика флуороза, особено при децата до предучилищна възраст. Много болки и нарушения на подвижността в ставите, оказва се, могат да бъдат свързани с такава безобидна и всекидневна процедура, каквато е миенето на зъбите.

Поради това йонната четка за зъби “Соладей еко”, активираща се от светлината, е революция в грижата за венците и зъбите. Авторът –д-р Йошинори Накагава  – използва качествено нов подход към поддържането на здрави зъби и венци – без паста за зъби и синтетични препарати!

Ето тънкостите, които правят четката уникална:

Има неограничен срок на експлоатация, без да губи ефективност. Стъблото от титаниев диоксид никога не губи своята ефективност и не се нуждае от смяна. Единствено се сменява главата на четката с косъмчетата. Титаниевият двуокис не се разтваря във вода, не ръждясва и не отделя токсични вещества.

Наричат я "соларната четка"

Наричат я “соларната четка”

Качество, технологичност и екологичност. Благодарение на напредналите японски технологии и строгия контрол на корпорация Shiken, четките за зъби SOLADEY отговарят на всички най-високи екологични, санитарни и хигиенни норми и стандарти, защото гарантирано не съдържат токсични и опасни за човешкото здраве компоненти!

Намалява риска от развитие на кариес. Миенето на зъбите не е толкова в резултат на механично действие на четината, а по-скоро произтича от фотокаталитичните свойства на титаниевата пръчка, която действа много пагубно на колониите от бактерии, които причиняват кариес!

Предотвратява кървенето и заболяванията на венците. Убива вредните бактерии, които предизвикват заболявания на венците и кървене, облекчава почистването на зъбите при възпалени венци и не дразни венците. Естественият процес на почистване се извършва на електронно ниво, което не изисква усилие.

Идеално почиства и дезинфекцира брекети, импланти, протези. Лесно почиства, освежава и дезинфекцира скоби, импланти, протези и други, защото потокът от електрони лесно прониква навсякъде, дори и в най-отдалечените места и микроскопични дупки.

Четката, практически, е вечна!

Четката, практически, е вечна!

Зъбите се чувстват и изглеждат по-чисти и по-бели. Благодарение на бактероцидните свойства на пръчката от титан и унищожаването на плаката за сметка на развиващите се йонни процеси, имате усещане за чистота и свежест в устата.

Минимални количества паста за зъби, измиването на зъбите е възможно и без паста. Почистването се извършва в резултат на освобождаване на отрицателни йони, които ефективно убиват бактериите и премахват плаката без абразивни вещества, за разлика от пастите за зъби. Ако искате да ползвате паста, желателно е да слагате минимални количества, като нейният ефект се засилва.

Унищожава петната и налепите по зъбите при пушачи и кафеджии. В резултат на йонните процеси бързо и ефективно се премахват плаката и петната от тютюн и кафе, които са се образували. Има достатъчно доказателства, че йонните четки за зъби “Соладей” премахват дългогодишни петна само за няколко седмици редовна употреба.

МОЯТ ОПИТ:

В такъв момент съжалявам, че нямам снимков материал от сорта “преди-сега”. Защото аз съм много доволна от поредния уникален продукт на АкваСорс. Кафеджийските и табачни налепи по зъбите ми ги няма още от втората седмица! Трудно мога да опиша какво чувствах, когато започнаха да се лющят цели парченца плака! За неповторимото чувство на чистота по зъбите си също трудно ще намеря думи. Единственото, което ми липсва, е чувството за свежест и аромат, които конвенционалните пасти за зъби дават. За това, след като ползвам четката – със “Соле” от хималайска кристална сол! – си добавям комфорт с мъничко натурална билкова паста за зъби.

От АкваСорс препоръчват: “За да запазите вашата “Соладей” четка за зъби максимално ефективна, заменяйте главата й толкова често, колкото бихте сменяли стандартната четка за зъби”. Т.е. – подмяна на всеки 2 до 3 месеца. Аз моята я сменям на 6 месеца. Или ако косъмчетата започнат да се кривят. Как става това? За целта издърпайте старата глава по оста и поставете нова глава, като я притиснете здраво към дръжката, докато щракне. Не усуквайте и не огъвайте главата и дръжката.

Отново въпрос на избор, нали?

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар