Квадратчето върху пастата за зъби

Колата на стоматолог:)))

Колата на стоматолог:)))

Прави ли ти впечатление, драги ми читателю, че  зъболекарски кабинет можеш да намериш навсякъде? Поне в Европа е така! А ако градът е малко по-голям, то такива кабинети има буквално на всеки ъгъл!!! Няма да сгреша, ако заостря вниманието ти, че те буквално не се затварят, а работят достатъчно интензивно! Даже се откриват все повече и повече нови!!! Как така? Какво става? Та нали медицината върви все по-напред? А чрез телевизионната реклама научаваме за нови, още по-добри пасти за зъби? Последните четки за зъби вече са сложни като компютър? Нека се опитаме да разберем какво става.

Всеки иска хубава усмивка!

Всеки иска хубава усмивка!

Няма да се спирам на правилното или неправилното хранене като основа за здрави зъби – не това е целта ми! Почти никой от зъболекарите не учи пациентите си как правилно да се храни, за да има по-малко проблеми със зъбите си…би възникнал конфликт на интереси, нали?

Но ВСИЧКИ зъболекари учат КАК ПРАВИЛНО ДА СИ ЧИСТИМ ЗЪБИТЕ, с КАКВИ ЧЕТКИ И КАКВИ ПАСТИ ДА ПОЛЗВАМЕ. Може би тук, както казват руснаците, “е заровено кучето”? Може би именно на тези препоръки нещо “не им е наред” и тъкмо в това би било добре да търсим истината за определено влошаващото се състояние на зъбите на населението в развитите (дали да не сложа кавички?) страни?

паста червеноНяма да ти припомням вредата от флуора – за това е написано вече достатъчно много и всеки, който иска да е здрав, си има “едно на ум”, когато посяга към такива продукти. Факт е, че 90% от всички пасти съдържат флуор, просто в различните пасти концентрацията му съществено се различава, а и се използват различни негови съединения. Също така е факт, че той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника. Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и потискане волята на човека. При бебета и деца нарушенията са в развитието на мозъка, увреждане на моторната функция, способността за обучение, спадане коефициентът на интелигентност. И трети факт – у нас няма нито една лицензирана лаборатория, която да изследва количеството на флуор във водата и хранителните продукти.

паста зеленоТова, върху което искам да заостря вниманието ти, е нещо дребничко и се намира върху опаковката от пастата за зъби. Повечето хора избират пастата си като гледат марката и проблемите със зъбите, при които тя би помогнала. След като прочетеш този материал те моля, драги ми читателю, да се заглеждаш и в тубичката на продукта. Вероятно не си обърнал внимание, но в долния край на тубичката е изобразено малко цветно квадратче. Знаеш ли какво означава то?

По пастите за зъби има 4 вида цветни квадратчета – зелен, син, червен и черен. Ето и съответното значение на всеки цвят:

Зелен: Изцяло натурален продукт.

Червен: Натурален продукт с добавени вещества за медицински цели.

Син: Натурален продукт с добавени химични вещества.

Черен: Продукт с изцяло химични съставки.

паста черно2Няма да се спирам и на подозрителното многообразие на четки за зъби – с ултразвук, двуглава, триглава, със сребърни йони, със златни – руснаците вече започват рекламната си кампания за “златната четка”:))). Електрическа или електронна…”сменяйте я на шест месеца, не – на три, още по-добре – всеки месец си купувайте нова, още по-добра…”.

Лично аз – така или иначе – не ползвам нищо от гореспоменатите продукти – нито такива четки, нито такива пасти. Ползвам “Соладей-еко” и “Соле” – разтвор на хималайска кристална сол. Знаеш ли, драги ми читателю, колко отговорно е да имаш една от най-големите частни дентални клиники в близо 18-милионна Москва? Наскоро попаднах на тях и виж какви четки препоръчват там!

АкваСорс е единствената фирма, която внася на европейския пазар “слънчевата четка за зъби”. И хималайската кристална сол от ДОКАЗАН източник. Е, както често пиша тук – ти избираш!

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар