“Соле ли”? Какво е това?

Чаша "Соле"

Чаша “Соле”

Кристалите на хималайската сол са с розов цвят, но независимо от това тя си е спечелила името „бялото злато на планетата“. Вероятно защото съдържанието на основните 84 минерала, от които човешкият организъм се нуждае, в нея е най-голямо. Освен това тази сол е чиста, незамърсена и без добавки. А живителна смес от вода и кристална сол се нарича “Соле”. Приготвя се бързо и лесно и е един от най-сигурните регулатори на кръвното налягане. Разтворът съдържа важни елементи, подобни на тези, намиращи се в океана, където е поставено началото на живота на планетата. Когато днес кристал хималайска сол се разтвори във вода, неговата кубична структура се разпада и освобождава съхранената древна светлина. Затова на тази екзотична солена напитка днес се гледа като на резервоар за съхраняване и запазване на слънчева енергия и йонизирани минерали, които могат да бъдат освободени и да ни дарят със здраве след толкова много години.

кристали хималайска сол

Кристали хималайска сол

Както споменах, еднопроцентовият разтвор от хималайска кристална сол е един от най-сигурните регулатори на алкализацията в тялото ни. Освен това приготвянето му е от лесно по-лесно – в съд с вода (бутилка или кана) се пускат няколко кристала розова сол. След 24 часа, ако са се разтворили, се пускат още няколко – така докато разтворът се насити и по дъното на съда останат неразтворени кристали сол. Чаена лъжичка от този солен разтвор се прибавя към чаша изворна вода – не минерална и никога, никога чешмяна! – и се изпива преди закуска. По този начин все едно почиствате тялото си от “мръсотията”, полепнала от храносмилането през нощта. Има и още – пак с тази сутрешна напитка “зареждате батерията” си за деня, защото вливате в себе си чист, натурален физиологичен разтвор!! “Соле”-то е почти идентично с лимфната течност, а тя, както знаем, е, образно казано, почистващата фирма в организма ни.

Няколко капки "Соле" в носа или в очите вършат чудеса!

Няколко капки “Соле” в носа или в очите вършат чудеса!

Чашата изворна вода с разтворената в нея чаена лъжичка солен разтвор ще ви помогне при умора и отпадналост, ще “задвижи” имунната система при проблеми с лигавицата – само облейте с 1% разтвор гърлото, което започва да “пиперчи” в началото на вирусно заболяване или капнете в носа при първите признаци на хрема.

Истината е, че в къщи ползваме малко по-висока концентрация. Докарваме я на вкус като телесните течности и ле-е-еко завишаваме “Соле”-то и с тази течност промиваме нос, гърло, очи, уши; това ни е разтворът за вместо паста за зъби, това ни е сутрешната напитка, това ни е солта в салатата(ако нямаме трапезна сол:), с това готвя – когато готвя:))) С такъв разтвор си мием лицата, с такъв разтвор – вместо компрес – регулираме висока температура! Напитката, която се пие на гладно всяка сутрин, регулира дейността на стомаха и червата, регулира храносмилането, перисталтиката и обмяната на веществата. Тя ще пречисти вашия организъм от натрупани токсини и вредни вещества като арсен, олово, кадмий, живак; ще ви облекчи, ако страдате от гъбички или проблемна кожа.

Какво да ви кажа – суперхрана! – става за всеки и за всичко!

Ако краката ви са постоянно студени, соленият разтвор също може да ви бъде полезен – пригответе си солен разтвор, намокрете чифт чорапи във водата и ги обуйте. Постойте със “солените” си чорапи около час. Правете тази процедура всяка вечер и скоро ще забележите резултата.

солен разтворВаните със солен разтвор хидратират кожата на тялото и я правят мека и гладка. 10-минутна вана с хималайската сол, която АкваСорс предлага, има пречистващия ефект на тридневно гладуване. За да стане вашата вана от обикновена солена, трябва да разтворите в нея около 400 гр. хималайска сол и веднага след това се пригответе да полежите в нея. Много е важно да следите температурата на водата, защото при по-висока температура детоксикацията тече “на обратно” – вместо токсините да излизат от нас, ние ги вкарваме в себе си! На излизане от водата тялото не се бърше, а се попива. Хубаво е ваната да се прави веднъж седмично в продължение на един месец.  Освен, че тонизира кожата ви, тя облекчава мускулните болки, ревматичните болежки и кожните заболявания – акне, екзема, псориазис и обриви.

Или смесете ситно стрити кристалчета хималайска сол със зехтин и масажирате с тази смес лицето си – то ще грейне.

Има и още една подробност – тялото ни усвоява най-пълно минералите и енергиите на хималайската кристална сол около пълнолуние, когато способностите ни за самолечение са в пик, енергията ни тече най-силно и баланса и слабите ни места се възстановяват бързо. Около новолуние пък най-изявен е пречистващият ефект на прочутата розова сол, понеже тогава способността на тялото за детоксикация е най-силна. Затова солените вани с хималайска кристална сол по новолуние имат пречистващ ефект, а по пълнолуние ефектът им е подхранващ и укрепващ.

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар