Житни кълнове – ключът към младостта

Житни кълнове

Житни кълнове

Наричат ги “живи хапчета“, “кралете на диетите”. Това са прорасналите семена с истинско складирано в тях здраве – кълновете. Те усилват имунната система и подмладяват организма. Една природна нискокалорична храна, която се преработва бързо от организма, съдържаща много фибри. Тази жива храна спомага за прочистването на тялото от токсините. Те засилват имунната система и подмладяват организма, нормализират работата на стомашно-чревния тракт, очистват ни, подобряват състоянието на кожата и ноктите. Максимално са обогатени с всички необходими за човешкия организъм вещества от изключително природен характер.

Според изследвания в университета в Минесота след покълването зърната съдържат 6 пъти повече витамин C (важен за имунната система) в сравнение със суровите зърна, а с хляба и хлебните произведения просто няма база за сравнение. Пак там са установили, че витамин E се утроява ( той е важен антиоксидант, неутрализира вредните свободни радикали и играе важна роля при оплождането)!!! В кълновете рязко нарастват витамините от група B, както и лесно усвоимите минерали – калций, фосфор и магнезий.

покълващи зърна

Покълващи зърна

Пак в тях се образуват множество ензими и се създават жизнено важни аминокиселини, а баластните вещества са важни за доброто храносмилане. Научни изследвания сочат, че сокът от пшенични кълнове спира развитието на раковите клетки.

Житните кълнове са чудесен източник на белтъчини – съдържат всички жизненоважни аминокиселини в подходящите количества, необходими на тялото. Смята се също, че хлорофилът на житните кълнове – по някакъв все още необяснен начин – защитава ДНК от мутации.

Защо именно покълнало жито?

Пшеницата е известна с многото си лечебни свойства. Житните кълнове са преизпълнени с енергията на самия живот. Семената използват тази енергия, за да растат, и когато ядете кълнове, вие абсорбирате тяхната уникална, силна енергия. Ако проследим нивата на основните елементи фосфор, магнезий и, примерно, калций, ще разберем защо покълналото жито е толкова ценно:
–   обикновено зърно
– 423 мг% фосфор, 133 мг% магнезий, 45 мг% калций;
–   покълнало зърно – 1050 мг% фосфор, 342 мг% магнезий, 71 мг% калций;

За сравнение:
–   бял хляб – 86 мг фосфор, 0,5 мг магнезий, 14 мг калций. Не че нещо, ама цифрите говорят сами . . .

“Житното зърно е Христос. Целият свят се храни от Христа. Житните зрънца са Неговото тяло”, казва Учителят. Учителят Петър Дънов – за тези, които не знаят – аз постоянно срещам И такива хора.

Учителят Петър Дънов

Учителят Петър Дънов

И още негови думи : “Който не почита Житното зърно, не почита душата. Житното зърно е излязло от Бога тъй, както и ти.  Като минеш край житна нива, спри се и благодари! Имаш ли уважение, благоговение и почит към житото, ще можеш да почиташ и всичко около себе си. Такъв ще бъде новият морал. Иначе ще минавате от един житен клас в друг и ще учите закона на жертвата, докато се освободите от старата философия. Житното зрънце съдържа потенциална енергия, която в организма на човека се превръща в кинетична”. М-да, отклоних се – извини ме, драги читателю. Просто това са думи на една от най-ярките личности в българската история и духовна култура!!!

Да се върнем на кълновете – по време на покълването в житните семена се пробуждат и разгръщат мощните биологични енергии на синтез и трансформации, присъщи на живите организми. По този начин само за няколко денонощия биологичноактовните вещества – ензими, витамини и антиоксиданти – нарастват от 3 до 10 пъти, а основните хранителни съставки – белтъчини, мазнини и въглехидрати – се трансформират в много по-лесносмилаеми протеини, липиди и скорбяла.

Когато житото покълне, в него стават резки промени: инхибиторите се унищожават, нишестето се превръща в малцова захар, белтъчините – в аминокиселини, а мазнините – в мастни киселини. Същото става в организма при храносмилането! Значи по-голямата част от работата на храносмилателната система е свършена, ако ядем житни кълнове!

Прорасналите семена са истинско здраве

Прорасналите семена са истинско здраве

Нещо повече, в тях се синтезират полезни вещества и се мобилизират резерви, за да се насочи цялата енергия за развитие на растението. Консервираните и дремещите сили на семената се съживяват и се освобождава колосален потенциал за раждането на новия живот.

Покълналото жито притежава лечебни и биостимулиращи свойства. Преди всичко витамини и микроелементи, подобряване обмяната на веществата, изчистване на организма, укрепване на имунитета, повишаване на работоспособността и излекуване на множество болести.

Покълналите семена имат всичко, което предвидливо е заложила в тях природата за развитие на новия живот и за оцеляване в агресивна среда. Те са прекрасно балансирана, лесно усвоима храна и едновременно ефикасно лекарство.

Житни кълнове се съдържат в продукта “Супер антиоксидант с пикногенол и водорасли“.

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар