И бебетата имат нужда от качествена храна

Здравето на децата ни не е просто ценност, а наша най-голяма отговорност

Всъщност ИМЕННО БЕБЕТАТА ИМАТ НУЖДА ОТ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА! Знаем колко крехко е здравето през първите няколко години от живота!!! И поне сме чували колко бързо се развиват тежки и животозастрашаващи състояния дори при напълно здрави деца. При бебчетата съществуват предпоставки за развитие на клетъчен глад заради характерните за техния организъм ускорен метаболизъм, увеличена нужда от хранителни съставки, свързана с ускорения растеж и по-малкия обем на храносмилателната им система. При кърмачетата към това се прибавя и недоразвитостта на ензимната им система и нестабилността на полезната бактериална флора в червата. Накратко казано: детската храносмилателна система е недоразвита, а изискванията към нея са по-големи, тъй като през този период се изграждат цели други системи – скелетна, мускулна и пр. Затова е изключително важно храната за децата да бъде висококачествена.

Всички признават преимуществата на кърменето пред изкуственото хранене, но вече и то е недостатъчно

Незряла е и имунната им система, която също работи в условия на повишена сложност, тъй като тепърва се запознава с различни антигени и изработва имунитет срещу микробите. Тук отново се изправяме пред проблема за повишените изисквания към храната и голямото натоварване на организма, както енергийно, така и ензимно. В детството кръвотворенето е особено интензивно, а запасите от желязо и витамин В12 са малки. Друг голям проблем в детската възраст е употребата на лекарства, особено антибиотици. Огледай се около себе си, драги ми читателю – та почти ВСЯКО дете е с нарушена цялост на лигавиците в храносмилателната, дихателната и пикочно-половата система! Защото почти ВСЯКО е с хронична инфекция или алергия! Защото дори и кърмено, още в началото на живота му са заложени основите на бъдещи болести поради една единствена причина – ХРАНАТА МУ НЕ Е БИЛА ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВЕНА!

Как се яде АФА ли? С ръце, естествено!

А всичко това до голяма степен може да бъде избегнато чрез правилно хранене. В това отношение нищо не може да се сравни с микроводораслите АФА! Естествено – това е СУПЕРХРАНА! Храненето с нея и с продукти, в които се съдържа – ни дава възможност да осигурим нужното за здравето на деца си по един лесен и пестящ време начин. Такъв клас продукти са полезни за всички, но децата се нуждаят от тях особено много. Нашето съвремие е такова, че употребата на “поправки на храната” е наложителна. При това е за предпочитане – т.е. – правилно! – те да бъдат от естествен, а не синтетичен произход (като синтетичните витамини и минерали например).
Къде е ролята на водораслите и другите суперхрани в тази картинка?

Всички микроводорасли са изключителен източник на белтъци (неколкократно по-пълноценни от месото, рибата и соята), хлорофил, ензими и физиологично активни вещества с цялостен оздравителен ефект и стимулиращо развитието действие. Желязото и вит. В12 в синьозелените микроводорасли на АкваСорс – АФА имат мощен кръвотворен ефект. АФА съдържа всички жизнено необходими микроелементи, които детският организъм не може да си набави отникъде другаде така пълно и лесно. Спирулината пък в “Зелена енергия” е много богата на гама-линоленова киселина (заради което е наречена “майчиното мляко на планетата”). И тъй като в хуманизираните млека няма достатъчно ГЛК, за бебетата (дори естествено хранените!), е особено важно да приемат “Зелена енергия“. От собствен опит препоръчвам АФА и “Зелена енергия” за всички здрави деца още от началото на живота им.

Всички имунни и хранителни фактори, създадени по пътя на еволюцията

Коластрата в суперхраните “Колактив” и “Колактив 3” е истински елексир за бебетата и децата. Коластрата не е мляко. Тя представлява концентрация на хранителни вещества, които предават имунитет и предотвратяват появата на “пропускливи черва”; инициират и подпомагат растежа. Коластрата, от една страна, е с много по-богато съдържание на протеини, витамини и минерали, а от друга – е по-бедна на лактоза.Тя е първата естествена храна на бозайниците и има огромно значение за запазване на живота и здравето на новородените. Незаменима е при недоносени и деца с ниско за възрастта тегло, при такива, които не наддават добре. При изкуствено хранене и повечето проблеми с храносмилателната система, включително чревни инфекции. Особено добре се отразява на деца с намалени защитни сили, които боледуват по-често. При недостатъчно наддаване на бебето, например, е мъдро и трябва да се включи някой от продуктите с коластра (заради изключителните й растежни фактори), а след третия месец постепенно и “Зелена енергия”, която набавя безценни съставки, увеличава апетита и стимулира растежа.

Да ядем АФА

Но най-важното, от най-голямо значение, според мен е регулирането на чревната флора. За това – следва продължение:)

Всички знаем, че здравето е най-голямото богатство, но здравето на децата ни не е просто ценност, а наша най-голяма отговорност. Като родители е важно да осъзнаем, че здравето на собствените ни деца не е въпрос на късмет или случаен шанс, а следствие на всички наши действия и решения в годините, предшестващи раждането и първите години от живота на детето.

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар