Екстрактът от маслинови листа – мощна растителна съставка

Маслини

За ползата на маслиновото дърво се знае от древни времена – за ценността на маслините, на зехтина…но интересът към дребните листенца на дървото се появи едва напоследък. Източници твърдят, че в скоро време екстрактът от маслинови листа може да се окаже доста популярно лечебно средство. Кое дава на малките незабележими сиво-зелени листенца такава сила? Още в началото на 20 век учените отделят от тези листа горчиво съединение, което наричат олеуроперин. През 1962 година те доказват, че олеуроперинът, който в човешкия организъм се превръща в хидрокситирозол, разширява кръвоносните съдове и по този начин понижава кръвното налягане. Няколко години по-късно изследователите откриват, че същото съединение има способността да увеличава кръвносния поток в коронарните артерии, да неутрализира аритмията и да предотвратява мускулни спазми.

Олеуропеинът е с важна роля в поддържането на имунната система, особено когато тя трябва да се справя с оксидативен стрес

А по-късно установяват, че основният компонент на олеуроперина – олеановата киселина – “тормози” повишаването на нивото на вирусите, бактериите, гъбичките и паразитите в организма.Т.е. – учените откриват, че екстрактът от маслинови листа помага при лечението на болести, предизвикани от вируси, бактерии – спектърът на такива проблеми е огромен: грип, простуда, кандидоза, менингит, няколко вида херпес, хепатит, туберколоза, инфекциозни болести и т.н. И което е най-важното – този екстрат няма странични ефекти!

“Флексибилити – гъвкавост и подвижност”

И именно този екстракт е една от мощните растителни съставки на уникалния за здравето на ставите продукт “Флексибилити”. Това е  специален, патентован екстракт от маслинови листа, който може да подпомогне поддържането на добра циркулация на кръвта – Бенолеа®. Този компонент е съставна част на продукта, тъй като маслиновите листа се използват от традиционната медицина в много страни по света, но в последните години екстрактът от листата стана много популярен заради благотворното си въздействие върху здравето на човека.

Оказа се, че олеуропеинът е 15 пъти по-активен от зеления чай, 3 пъти – от коензим Q10. Съдържанието на олеуропеин в листата е много по-високо от това в маслините и зехтина. Затова и екстрактът от листата е 30 пъти по-мощен антиоксидант от зехтина.

Екстрактът от маслинови листа предпазва от вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Ефективно унищожава щамове на Candida, E.coli, Staphylococcus aureus.

Изключителната полза на листата от маслини за здравето и красотата е известна от хилядолетия.

Понижава нивото на кръвната захар – стимулира синтеза на инсулин от панкреаса и повишава чувствителността на клетките към него.

Понижава съдържанието на лошия холестерол и предпазва от атеросклероза.

Разширява малките кръвоносни съдове – отпуска гладката мускулатура в стените им – и така понижава кръвното налягане и подобрява кръвооросяването на всички органи – подобрява снабдяването им с кислород.

Много успешно се използва като профилактика при детоксикация – извежда токсините от всички клетки.

Повишава мозъчна активност – памет, концентрация, интелект.

Подобрява функцията на щитовидна жлеза.

Маслиновите листа притежават дълъг списък с качества, способни да ускорят процеса на оздравяване и клетъчна регенерация. С антиоксидантните си свойства, които многократно превъзхождат дори зеления чай, с доказаното и през вековете ползотворно влияние при понижен имунитет, при подмладяване на кожата, на епитела, за профилактика при стареенето на тъканите, този вълшебен екстракт ще разкрие своя потенциал в близко бъдеще.

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар. Според българското законодателство, само медицински лица имат право да лекуват! “Зелени храни” не носи никаква отговорност за предприети действия, въз основа на публикувано в сайта съдържание.

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар