АкваСорс “Колактив” (ВИДЕО)

Коластра

Коластра

Поредната суперхрана на Аквасорс – Колактив. Всъщност става дума за коластра. Коластрата е секретът, който се отделя при бозайниците преди да дойде млякото и осигурява надеждна защита от болести и инфекции. Природата е създала тази първа храна за нашия вид, за да защити новороденото от досега с външната среда.

Този секрет носи цялата имунна памет от тялото на майката. С нея новороденото получава наготово пасивен имунитет от майчиния организъм. Затова наричат коластрата и “първия лекар”. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Като състав тя е по-близо до лимфата, отколкото до кърмата. Всичките й съставки са синергични – влиянието им като комбинация е по-голямо, отколкото поотделно.

Като суперхрана коластрата стои на върха на хранителната пирамида – толкова е пълноценна и концентрирана, че може да покрие напълно нуждите на организма. Природата е заложила в нея всички имунни и хранителни фактори, създадени по пътя на еволюцията за оцеляване на новороденото. Повече за имуноглобулините – тук. Както винаги, природата знае какво е добро за нас и затова осигурява такова високо качество за наша първа храна. Кой използва коластра? Всеки, който е кърмен веднага след раждането си.

крава с теленцеКоластрата на всички бозайници е със сходен състав, но тази на кравата обаче е 20 пъти по-богата на имунни и антибактериални фактори в сравнение с тази на човека. Такива са особеностите на носене на плода – почти веднага след раждането телето се изправя на крака и тръгва и трябва да има сила, мускули, енергия, здрави кости, за да го направи. От сухопътните бозайници единствено човекът “дундурка” поколението си до 2 години – всички останали трябва да оцеляват и без коластрата те едва ли ще могат да съществуват! Повече за факторите в коластрата – тук.

Добре е бременната да взема коластра, защото така усилва защитните си сили и “наследството”, което ще предаде чрез родовите пътища и чрез кърмата на бъдещото дете.

 

Нашата оригинална коластра задоволява много нужди. Аквасорс “КолАктив” коластра предлага отлична хранителна подкрепа за хора с активен начин на живот, включително спортисти и атлети.

Капсули коластра

Но също така може да бъде полезно допълнение към всеки хранителен режим.

Аквасорс “КолАктив” коластра подпомага имунната система и осигурява важна хранителна подкрепа, включително мастни киселини и всички пет класа имуноглобулини.

Аквасорс “КолАктив” коластрата е добита от югозападните части на САЩ, където е построена фабрика за преработка, проектирана от инженер-технолози по млеко-преработка, създадена с единствената цел да се произвежда най-високо качествена коластра. Събраната и преработена коластра се подлага на флаш-пастьоризация при 72°С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура. Именно този процес подпомага запазването на възможно най-високата хранителна стойност.

Аквасорс “КолАктив” Коластра може да бъде приемана както от млади, така и от възрастни. Тя може да бъде особено полезна за спортисти, но и за хора с изключително активен начин на живот, които се нуждаят от значителна подкрепа за възстановяване, които хранителните вещества в КолАктив осигуряват.

Пълноценна, щадящо изсушена чиста биогенна храна

Основни предимства:
•Флаш-пастьоризирана и бавно сушена, за да запази хранителните си стойности.

•Съдържа всички пет класа имуноглобулини, намиращи се в човешкия организъм.

•Отлична хранителна подкрепа за спортисти и хора, живеещи активен живот.

•Подкрепя имунната система.

•Важна за доброто общо състояние и поддържането на оптимално здраве.

•Съдържа други важни елементи като цитокини, интерлевкин-10 и полипептиди, богати на пролин.
Здравни твърдения, одобрени от EFSA: Няма

Данни за алергени: Съдържа МЛЯКО като алерген според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Биотехнологии помагат този естествен природен продукт да се преработи щадящо, за да се съхранят напълно хранителните и лечебните му качества. Кравата отделя коластра непосредствено след раждането на телето и това количество е достатъчно и за новороденото, и за нуждите на производството на хранителната добавка.

Коластрата почти не се обработва допълнително, само щадящо  се суши, за да се запази пълният й природен потенциал, без риск  от зарази. Тя се пастьоризира за 15 секунди при 72 градуса. След  това се суши чрез индиректна топлина при ниска температура от  около 40 градуса, която гарантира съхранение на ензимите и на  целия биологичния потенциал.

КАК ДА ЗАПОЧНЕМ

Коластра

Коластра

Аквасорс “КолАктив” – опаковка от 120 капсули. Всяка капсула от чист желатин съдържа 400 мг коластра.
Препоръчителното количество е 3 капсули на ден.

– Продуктът е одобрен и произведен от коластрата на здрави млечни пасбищни крави. Сертифициран от единствения в света Институт по коластрата в Ню Оукланд, Нова Зеландия.
– Не съдържа пестициди, хормони, антибиотици, нито вируса “луда крава”.
– Не съдържа ГМО.

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар