Повечето болести се дължат на навици, а не на наследственост

Болестите се дължат на навици, а не на наследственост

Болестите се дължат на навици

Всички знаем: това дали сме жизнени, здрави и енергични, колко и как живеем силно зависи от начина ни на хранене. И от качественото храносмилане; от съня и почивката; от физическата дейност и емоционалните преживявания. Границата на много болести като диабет, високо кръвно налягане, главоболие, хронична умора, затлъстяване и артрит, дори и рак много се снижи и трудно се открива дете без сериозен здравословен проблем. Една от основните причини за това ни състояние е, че нашите отделителни органи ВЕЧЕ просто са претоварени, драги ми читателю! Ние дори не подозираме какви са последствията от това. Можем да избегнем повечето сериозни проблеми просто като си създадем по-качествени навици в храненето!”Един грам профилактика е равен на 1 кг лечение”, казва д-р Макс Герсон, създател на едноименната алтернативна терапия на ракови заболявания, основаваща се на промени в начина на хранене.
За това – научете децата си да живеят здравословно сега, за да не боледуват после!

Ето една статия, която е по темата: “Много хора, когато навлязат в средната възраст и поемат към старостта, развиват същите болести, като родителите си – диабет, високо кръвно налягане, сърдечни болести и рак. Когато това се случи, повечето казват: “Беше неизбежно, защото това е разпространено в семейството ни”. Но това твърдение не е истина!!!

Храната изгражда всяка клетка

Храната изгражда всяка клетка

Не че не съществуват генетични фактори и предразположения, но голямата причина за “наследствените заболявания” е наследяването на навиците, който ги причиняват или са катализатор за отключването им.

Домашните навици се вкореняват подсъзнателно в детските умове. Предпочитанията към определени храни и методи на готвене, начинът на живот и ценностите са различни за всяко семейство, но родителите и децата от едно домакинство обикновено имат сходни предпочитания. С други думи, децата са склонни да развиват същите заболявания като родителите си не защото са наследили гени, причиняващи въпросните проблеми, а по-скоро защото приемат и следват навиците, станали причина за заболяванията.

Ако децата наследят добри навици като например избирането на пресни хранителни продукти и качествена вода, ако водят здравословен начин на живот и не вземат много лекарства, ще им бъде по-лесно да поддържат здравето си. С наследяването на лоши навици, като например яденето на окислени храни обаче, с предоверяването на лекарствата и воденето на неправилен начин на живот, децата вероятно ще израснат дори по-болни от родителите си.

Научете децата си да живеят здравословно сега, за да не боледуват после

Научете децата си да живеят здравословно сега, за да не боледуват после

Факт е – децата наследяват добрите и лошите навици. Зрелите хора, които от деца са учени, че трябва да пият мляко всеки ден, защото е добре за тялото им, вероятно продължават да го правят.”Не мога да се нахраня без месо”, “искам още сол”, “нещо сладичко”? Познато ли ни е?

Само като разсъждаваме трезво и внимателно, като съпоставяме собствените си навици с най-точната съвременна информация, като подхождаме с отговорност към здравето си, можем да предадем по-добро качество и сила на следващото поколение!

Колкото повече човек остарява, толкова по-трудно му става да променя навиците си. Нещо повече – запечаталите се в съзнанието модели от детска възраст често оказват мощно влияние върху целия ни живот. Следователно е много важно да създаваме добри навици от възможно най-ранна възраст.”

Какво да добавя?

“Единствените хора без проблеми са мъртвите”, казва Робин Шарма и добавя:” По начина, по който изживяваме всеки час, създаваме годините си. По начина, по който изживяваме всеки ден, оформяме живота си. Всъщност с онова, което правим днес, създаваме бъдещето си. Думите, които изричаме, нещата, които си мислим, храната, която ядем и действията, които извършваме, определят съдбата ни – оформят човека, който ще станем и какво ще постигнем в живота си. Дребните решения водят до гигантски последици – с течение на времето. Няма такова нещо като маловажен избор!”
Внимавай! Това не е храна!

Внимавай! Това не е храна!

Ако искаш децата ти да растат здрави и енергични и да достигнат генетичният си потенциал в оптимални стойности е необходимо да си от хората, които ядат суперхрани. И цялото ти семейство. Превантивно, в малки количества и постоянно. Ако разбираш, че всъщност огромна част от проблемите в здравето ни е поради изтощените почви,  непълноценната, мъртва и много консервирана храната –  ти си от хората, които ядат суперхрани. Ако осмисляш, че това, което ядем ежедневно, е с много висока калоричност и почти никаква хранителност (а това води до парадокса, че вместо да ни храни, тя ни изтощава още повече, изразходвайки собствените ни запаси) – ти си от хората, които ядат суперхрани.

Дори много малки количества дават огромна полезност на организма

Дори много малки количества дават огромна полезност на организма

Суперхраните са “нещо”, което в много малки количества дава огромна полза на организма и отключва “чудото на нашето тяло”. Суперхраните имат ниска калоричност, висока хранителност и обръщат процесите, водещи до болести и слабост. Взимани редовно, те решават почти всички проблеми на тялото и ни предпазват от бъдещи такива. Суперхраните са за масова употреба и не могат да се предозират; действат ползотворно дори да са взимани с всякакви комбинации от лекарства. Могат да се дават от раждането до смъртта, повишават качеството на живота, удължават го и подмладяват тялото ни.

Суперхраната подпомага всички процеси. Ние само укрепваме с тях имунната си система, а пък тя знае какво да прави. Децата имат нужда от 2-3 пъти повече витамини, минерали и микронутриенти, за да изградят здрава и силна кръвоносна система и опорно-двигателен апарат, добре развити отделителни органи и оптимално функциониращ мозък. С днешната храна това е невъзможно. Давайки им всекидневно по няколко капсули коластра, зелена енергия, омега киселини и пробиотици, ние не само изграждаме силна имунна система, а и осигуряваме на детето си оптимално проявяване на неговият генетичен потенциал – физически и умствен.

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Един коментар to “Повечето болести се дължат на навици, а не на наследственост”

  1. С. Дамянова says:

    Да, съгласна съм с Вас. Аз и моите деца ползваме всеки ден суперхрани като зелена енергия, коластра, морска енергия, АФА, есенциални мастни киселини…гледам всеки месец да правя различни съчетания. А, да не забравя: пробиотиците!!! Искам да споделя едно свое наблюдение – проблемите , които съм имала аз самата като дете, при моите деца ги няма. Мога смело да заявя, че това се дължи именно на промяната на навиците. Защото аз като дете не съм имала достъп до такива неща и съм имала проблеми със здравето си.

Напишете коментар