АкваСорс “Бифидус комплекс с водорасли”

Бифидус комплекс с водорасли

Бифидус комплекс с водорасли

Лактобацилус бифидус” е другата благотворна приятелска пробиотична бактерия. Тя населявя дебелото черво и го защитава от патогенни микроорганизми не само физически, но и биохимично – за целта отделя бактерицидни вещества. Пробиотичните колонии от бифидус са ни много активни помощници срещу патогенните микроорганизми. Подобно на другите пробиотици те подсилват имунитета, заздравяват чревната лигавица, подпомагат стомашно-чревния комфорт. От достатъчното им разрастване зависи екологията на червата и функционирането на храносмилателната система, оттам чистотата на кръвта, състоянието на черния дроб и ефективността на имунната защита, състоянието на кожата, косата, ноктите… и, в крайна сметка, здравето на целия организъм!

От достатъчното им наличие зависи качественото усвояване на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо. Тези колонии премахват запека, защото контролират място в тялото, което може да се превърне в развъдник на вредни бактерии и така подпомагат изчистването на червата. Намаляват алергичните реакции към мляко. Участват в разграждането на някои канцерогени вещества, намаляват нивото на вредния холестерол, произвеждат хормони и витамините В и К.

Интересът на науката към тези важни елементи на микрофлората датира от началото на ХХ век, когато носителят на Нобелова награда за медицина за 1908 година руският учен-изследовател Иля Мечников бива толкова впечатлен от пагубната роля на задръстеното дебело черво, че предлага като оздравителен метод неговото рутинно отстраняване. Именно по онова време, малко по-късно, науката открива и дифинира ролята на пробиотиците, приемането на които като хранителна добавка днес се оказва по-адекватно решение от хирургията. И решението е по-добро само защото имаме нужда единствено от заселването им в необходимата степен.

baby1С напредъка на знанията се установи, че бифидус бактериите са с изключително важна роля в първите години от живота на човека – не случайно се съдържат в майчината кърма. Там те подпомагат усвояването на белтъчините, калция, желязото и други минерали и витамини, с което подкрепят растежа и имунитета на децата.

Оказва се, че при бебетата колонията е доста нестабилна и може да намалее, ако детето боледува, мести се на отглеждане при различни хора, страда от липсата на родител или расте в неподходящи условия и режим.

Както всички други бактерии, и бифидобактериите се делят на отделни подвидове. Открито е, че всеки подвид си има собствена роля и повлиява най-добре конкретен процес в организма ни.

Учените от Университета в Манчестър установяват, че за подобряване на “синдрома на раздразненото черво” (Irritable Bowel Syndrome – IBS) най-добро действие имат, примерно, B. Infantis, B. Breve. Връзката между повлияването на атопичния дерматит и приема на B. Pseudocatenulatum пък е установена от японски учени. При естествено кърмените бебета доминира броят на B. Bifidum. Сред бебетата, хранени с адаптирано мляко, по-голяма е колонията на B. Pseudocatenulatum. Децата, консумиращи такива бактерии – най-добре е целият комплекс! – имат много по-леки прояви на различните видове заболявания.

В общи черти, изводът е, че именно хранителните ни навици определят кой подвид бифидобактерии ще се развият в гастроинтестиналния ни тракт.

Приемът на бифидус с водорасли заменя пробиотичната липса при деца, хранени изкуствено, лекувани с антибиотици, имащи храносмилателни проблеми и алергии. Водораслите в случая са носещата биологично активна съставка, в която бактериите остават живи и активни до консумацията им, създават подходящата среда за заселването им.

Бифидус бактерии

Бифидус бактерии

Важното за този вид бактерии е, че трябва да бъде приеман късно вечер ПРЕДИ ЛЯГАНЕ! Както съветвам: нека бифидусът ви стои на нощното шкафче – изяжте го след като отдавна сте приключили с храненето и ще си лягате! Можем да разберем причината – бактерията има нужда от време, за да си отиде на мястото – трябва да се засели в дебелото черво, а това, извинете, е на другия край на устата! Осигурете й това време! Най-лесно е докато спим!

Всекидневният прием на бифидус спомага за възстановяването на колонията. Благотворното й действие и създаването на прегради пред патогени и гъбички се препоръчва при бебета на изкуствено хранене и с колики и чувствително храносмилане; нужда от укрепване на полезната флора в дебелото черво и намаляване на интоксикацията при възрастни и деца и за ежедневна профилактика при начина ни на живот.

КАК ДА ЗАПОЧНЕМ:

Бифидус комплекс с водорасли

Бифидус комплекс с водорасли

“АкваСорс бифидус комплекс с водорасли” – опаковка от 50 капсули. Всяка капсула съдържа: Mалтодекстринова основа, Афанизоменон флос-акве (Водорасли от езерото Кламат), Бифидус комплекс (B. Breve, B. Longum, B. Infantis), Капсула: Емулгатор – желатин..

Приемайте 1-3 капсули вечер преди лягане, на празен стомах с чаша вода.
За бебета и малки деца капсулите могат да се отварят и да се добавят към охладени храни, течности или кърма. За бебчета до три седмици една капсулка стига за около седмица. След месец – по половинка, а всъщност, спокойно могат да приемат и по цяла капсула. В моят опит родителите са смели и осъзнати и бифидусът присъства в менюто на ВСИЧКИ бебета около мен от първите дни на живота им.

Регистриран 100% растителен продукт.
Не съдържа консерванти.
Подходящ за пълни вегетарианци.
Продуктът не съдържа ГМО.

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Един коментар to “АкваСорс “Бифидус комплекс с водорасли””

  1. Донка says:

    Преди,няколко дни ми се наложи да потърся информация за Пробиотици.Информацията ми бе необходима заради една от най-добрите ми приятелки.Аз лично съм ползвала Бифидус и Ацедофилус на АкваСорс и съм много доволна.И така намерих инфо тук и на още едно място, но не си спомням точно къде.Така поднесената информация много ми допадна.В другия сайт информацията бе като на листовка на фармацевтичните компании.Тук е като приказка,увлекателно и разбираемо написана.Пожелавам успех на автора и да продължава да поднася информация на “драгия читател”по този увлекателен и красив начин както до сега.

Напишете коментар