Безценният Омега комплекс

Ключът е в баланса!

Продуктът на АкваСорс “Комплекс “Течно Злато” (Liquid gold complex) е изключителна формула, която съчетава най-съвременните постижения в нутриционистиката (науката за храненето) с опита на АкваСорс в откриването на най-чистите храни от “изгубения свят”. Това уникално “олио” доставя на организма достъпни и бионалични омега 3, 6, 7, 9 есенциални мастни киселини, богати на ЕРА и DHA-масла, на гамалиноленова киселина GLA и линолова LA, добити от водорасли и растителни източници и с право е една от тайните на живота . Подходящ е за всички, които разбират безценната роля на незамените мастни киселини за здравето и психиката, в съответствие с екологичните и wellness изисквания за чиста и отговорна към Земята храна. Разработен е в сътрудничество с водещия нутриционист на Великобритания Ивон Бишоп-Уестън.

Без качествени есенциални мастни киселини в храната няма добър имунитет, хормонален баланс, качествена обмяна на веществата и изгаряне на излишните мазнини.Те са нашата помощ срещу лош холестерол, за здраво сърце, кожа, коси, стави и кости. С изключително значение са за растежа на децата, за очното здраве, при възрастните – за запазване на естествената младост и красота, срещу безплодие и преждевременно остаряване.

Източници на толкова рекламираните Омега 3

Наричат се ненаситени, защото заради наличието на една или повече двойни връзки между въглеродните им атоми някъде във веригата, те са по-лесно усвоими. А според позицията на двойната връзка се делят на Омега 3, 6, 7 и 9 МК.

Омега-3 мастните киселини представляват група от девет полиненаситени мастни киселини, като три от тях – алфалиноленовата (ALA), ейкозапентановата (EPA) и докозахексанова (DHA) киселина са истинско богатство за организма.

Типично градско хранене с храни само от Омега 6

Омега-6 мастните киселини представляват група от осем полиненаситени мастни киселини, като с най-важно значение за организма са четири от тях – линоловата (LA), гама-линоленична (GLA) и арахидоновата (ArA) киселина.

Омега 7 МК отговарят за доброто здраве на кожата и фините повърхности на дихателната и храносмилателната системи, както и на пикочно-половата.

Омега 9 са мононеситени МК. Те могат да се произвеждат от организма само когато нивата на Омега 3 и 6 са в нужния баланс. И те участват в състава на клетъчните мембрани, регулират нивото на холестерол, предпазват от съдови проблеми, подобряват инсулиновата чувствителност.

Омега 9 се синтезира САМО КОГАТО другите две са в съотношение 1:1!

И още малко за баланса на Омега-3 и Омега-6. Тези две полинаситени мастни киселини се наричат есенциални, защото не могат да се синтезират в организма от други неесенциални вещества и е необходимо да се набавят с храната. И така, различните омега 3 ЕМК служат за синтез на ейкозаноиди с противоположни действия на синтезираните от омега 6 ЕМК ейкозаноиди – образно казано – на “добри” и “лоши”, “сини” и “червени”, с една дума – противоположни, но взаимосвързани. И взаимонеобходими. Това значи, че тялото трябва да разполага с балансирани количества и от двете групи есенциални мастни киселини. Но . . . съвременният градски човек консумира до 7 пъти повече мазнини от групата на Омега 6! Везната се накланя, не – везната залепва за пода само от едната страна! И това води до дисбаланс, който съсипва здравето! Всекидневно!

Съотношение на Омега 3-6 МК в храните. И къде ни е баланса?


А следващата статия ще обясни – по-популярно – защо има недостиг на тези необходими за качествен живот МК.

 

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар