Супергоривото за ПНЕИ /психо-невро-ендокринно-имунна/ системата се нарича АФА

езерото Горен Кламат

езерото Горен Кламат

Въпреки че в България продукти на основата на синьозелени водорасли има вече близо 20 години, получих писмо, в което една майка се кахъри дали да дава изписаните от педиатъра течни водорасли на детето си, защото била намерила много материали, че те са токсични. Ще оставя настрана въпроса, че милиони хора по целия свят ги вземат без следа на някаква токсичност и ще отговоря ето така: има хиляди публикации (най-вече на английски) за стотици видове токсични вещества в синьо-зелените водорасли и всички те са истина. И още повече публикации за здравословни съставки в тези водорасли. Те също са истина. Тези изследвания не си противоречат – просто става дума за различни видове АФА. Има също така много и сериозни изследвания на водораслите от езерото Кламат, които доказват, че точно този вид, който расте там, няма нито един вид токсин.

АФА

Синьо-зелени микроводорасли

Ще ти кажа, драги ми читателю, и становището на Световната Здравна Организация (СЗО) за тези добавки – нито ги отрича, нито ги подкрепя. От там казват, че в естествена среда, заедно с основния вид често присъстват и други видове, които са токсични. Което, обаче, не важи за езерото Кламат! Щамът е изключително богат на метаболитни ензими (около 2000 вида) и е алкална храна №1 в света с индекс на pH 11!

Малко неизвестни факти и особености на синьо-зелените водорасли – чети тук, за уникалния начин на сушене – чети тук,  а за начина на прием – тук

“Диворастящото синьозелено водорасло (Aphanizomenon flos-аquae – от там – АФА) от езерото Кламат, Орегон, се различава от повечето водорасли. То е диворастяща, некултивирана растителна храна. И е едно от малкото видове водорасли, което расте в диво състояние в своята собствена естествена среда, едно от най-богатите на хранителни вещества

Учените наричат околността на Кламат "изгубения рай" на човечеството

Учените наричат околността на Кламат “изгубения рай” на човечеството

места в света. За разлика от тази местна дива форма на синьозелени водорасли, някои водорасли се отглеждат в развъдници, направени от човека. Изключителната природна среда, в която растат дивите синьозелени водорасли, е невъзможно да бъде възпроизведена в развъдниците. Диворастящите синьозелени водорасли са напълно освободени от изкуствени синтетични примеси. Тъй като АФА се размножава в една толкова чиста естествена среда, те имат най-силното благотворно въздействие върху човешкото тяло. Диворастящите водорасли АФА са превъзходна храна по няколко показателя: 1) по скорост на асимилация, смилаемост и абсорбция, 2) като източник на храна и енергия, 3) по хранителна плътност, 4) като превантивно средство срещу болести” казва д-р Джилиан МакКийт.

В естествената си среда АФА приличат на гъст бульон. Сн. naturalenergy.bg

В естествената си среда АФА приличат на гъст бульон. Сн. naturalenergy.bg

Изследователят на водораслите д-р Уилям Бари лично е проверявал многократно по време на различни цъфтежи щама АФА от езерото Кламат. Повече за самото езеро – тук. След това е продължил опитите и изследванията си и от други езера, където щамът се размножава, и никога не е открил някаква токсичност. Един научен доклад на Рапала в The Journal of Applied Phycology (1993) потвърждава заключението на Д-р Бари. В този доклад ясно се подчертава, че щамът АФА не е способен да произвежда токсини. Като допълнително свидетелство за неговата безвредност трябва да се отбележи, че стотици хиляди хора по целия свят са го вземали и продължават да го вземат без следа на някаква токсичност.

Водораслото АФА е като “супергориво” за ПНЕИ /психо-невро-ендокринно-имунна/ системата, способно да зареди, възстанови и енергизира дори съвсем изтощените й клетки така, че отново да функционират нормално. Този уникален аспект от действието на АФА е основната разлика между АФА и спирулина. Докато АФА е еликсир за нервната система и мозъка, спирулината състредоточава своя ефект върху останалите органи и системи на тялото.

Как се яде АФА ли? С ръце, естествено!

Как се яде АФА ли? С ръце, естествено!

Всъщност, може би е необходимо да посъветвам младата жена да отиде и да благодари на педиатъра си. Интересува ме само, ако лекарят беше изписал каквото и да е лекарство дали щеше да търси из нета информация за него? И дали, когато яде домати, примерно, се интересува от химико-фармакологичните им качества? АФА не са лекарство! Това е храна! Чиста, диворастяща, небутната от човека храна. И затова ползите от нея са толкова много!

Важно е майките да знаят, да са информирани какво правят, да не се лутат, когато в дома има здравословен проблем. Изобщо информацията в нашия век се оказа едно от най-ценните неща, които са ни нужни. НО! Не по-малко важно, драги ми читателю, е да умееш да прецеждаш същественото от целия поток! А за това отново имаме нужда от знания! И тази млада жена, която ми пише и наистина е разтревожена, е пример за горните ми мисли – някой й е предложил нещо, тя е потърсила информация, намерила я е и сега остава да я пресее. И дано оцени същината и бъдещето на суперхраните и успее да научи себе си и детето си на качествена профилактика.  Защото както всеки знае, порастваш не когато спреш да слушаш майка си, а когато започнеш да разбираш, че е била права! Шегувам се:))) Всъщност – не! Продуктите на АкваСорс са информиран избор, а не риск и предоверяване на някого, пък бил той и медик!

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар

Харесайте ни във фейсбук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Един коментар to “Супергоривото за ПНЕИ /психо-невро-ендокринно-имунна/ системата се нарича АФА”

  1. Ангелина says:

    Бях впечатлена от хранителното съдържание на синьо-зелените водорасли АФА и още преди години реших, че могат да ми бъдат полезни. Не се излъгах. Постепенно забравих за честите боледувания и терапията с витамин В12-инжекции веднъж годишно. Чувствам се по-уверена в себе си, по-решителна и устойчива на стреса в ежедневието. Започнах с приемането на водораслите АФА, сега непрекъснато откривам добрите качества и на другите продукти: АлоеФреш, Комплекс Есенциални мастни киселини, Муун Райз, Ливър Кленз и др.
    Това, което мога да кажа за продуктите на АкваСорс, че сякаш са създадени специално за мен. Продължавам да си ги купувам на дистрибуторски цени.

Напишете коментар