Защо водораслите АФА са шампионът на клетъчните храни

Кламатското водорасло АфА – съвършенната суперхрана

Aphanizomenon flos-aquae  – АФА – са древен щам на бактериалните микро-водорасли. Те са най-добре балансираната и богата на микро- и макроелементи клетъчна храна в света. В този вид се съдържат почти всички необходими за човешките клетки витамини и кофактори (А, С, всички витамини от групата В, фолиева киселина, витамин Е и др.) В АФА се съдържат калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и други минерали – над 40 микро- и макроелементи, но пък почти не се съдържа йод и е безопасна за щитовидната жлеза (за разлика от морските водорасли келп). Изключително богати са на незаменими мастни киселини, антиоксиданти, ензими, липиди, карбохидрати и др. Липсата на целулозни стени ги прави 100% усвоими. И по този показател кламатските сладководни диворастящи микросиньозелени водорасли превъзхождат в пъти изкуствено култивираните сладководни водорасли и даже люцерната, която е най-добрият източник на минерали между висшите растения.

Така се събира най-балансираната клетъчна храна на Земята

Водещи нутрационисти признават, че нямат данни за друг по-добър концентриран, органичен, т.е. 100% растителен и напълно усвоим, диворастящ източник на белтък в света! АФА съдържа висококачествени протеини и е рекордьор по белтъчно съдържание на единица тегло и то в три направления – количество, качество и усвоимост. Аминокиселинният профил е с до 70% белтъчно съдържание и е почти идентичен с този на човешкото тяло. А това е няколко пъти повече от белтъка, съдържащ се в същото количество месо, яйца или соя.

За сравнение: в 10 грама АФА има протеин колкото в 1 килограм говеждо месо!

АФА е най-богатият естествен източник на пигменти, като хлорофил, фикоцианин и др. Хлорофилът по молекулярна структура е идентичен с хемоглобина на човека. Много е близък с “хема” в хемоглобина на еритроцитите, имащ функция да пренася кислорода. Това е причината хлорофилът да е познат като “зелената кръв на планетата”. Единствената разлика е в това, че хемът съдържа желязо, а хлорофилът – магнезий. Този пигмент подпомага произвеждането на витамин Е в тялото. Той е и основно средство за увеличаването на кислорода и е жизненоважен за пълното усвояване на аминокиселините. Хлорофилът е силен биостимулатор с регенериращ и пречистващ ефект. От друга страна наличието на фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие – допълва палитрата от полезни съставки.

Щамът АФА буквално е шампион по съдържание на витамини от В групата и бета-каротин. Особено ценно за кръвотворенето е съчетанието на голямо количество лесноусвоимо желязо и висока концентрация на витамин В12, което създава предпоставки АФА да бъде основна храна при различни анемични състояния. Учени твъдят, че нямат данни за друг известен източник на този най-значим за кръвотворенето витамин. В12, с

Учени твъдят, че нямат данни за друг известен източник на най-значимия за кръвотворенето витамин В12

антиоксидантните си свойства, съкращава значително активността на вредните нива на свободните радикали в организма, а това е начинът за значително намаляване на опасността от рак. Уникалното при АФА е, че бета-каротинът им си взаимодейства с хлорофила. Хлорофилът активира ензими, които произвеждат витамините Е и К, а те пък превръщат каротина във витамин А. Както знаем, бета-каротинът предпазва от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и засилва имунната система. При прием на 1 грам АФА получаваме почти 20 пъти повече витамин В12 от всяка друга храна!

За сравнение: в 10 грама АФА получавате бета-каротин колкото от 10 килограма моркови!

Най-добрият естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др

В един грам сухи водорасли има 2 пъти повече витамин В12 от дневната ни нужда. Високото съдържание на витамин В12, обаче, не е противопоказание за приемането им от раково болни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на АФА.

Поради изключително високото съдържание на невропептиди, АФА има уникален благотворен ефект върху нервната система, мозъка и психиката. Известна е като “ментална храна”, “елексир за мозъка”. Чрез повлияване на тъканните хормони и мозъчната невромедиация, въздейства благотворно на всички състояния, свързани с проблеми в тези най-важни за адаптацията и здравето на човека физиологични системи. Активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на стреса, различните видове депресия, подобрява яснотата на ума и възможността за продължителна концентрация и стимулира невро-психичното развитие. Подпомага стимулирането на творческите възможности и развиването на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности.

Какво е АФА? АФА е “супергориво” за нервната система

Наричат АФА “супергориво” за нервната система. Това водорасло е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.

Друг аспект на действие на АФА е стимулирането на комплекса епифиза-хипоталамус-хипофиза. В тези мозъчни центрове са скрити някои висши способности на човешкия ум като интуиция, телепатия и холистична перцепция – т. е. способността да се обработва информация по свръхестествен начин. Твърди се, че приемането на АФА развива висшите психични способности и подпомага човешката еволюция.

Ежедневното приемане на 1 грам АФА увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да мигрират активно към тъканите

Патентовано е изследване на канадските лекарите Кристиан Драпо и Гите Йенсен за храненето с щама АФА. Издадения през 2004г. в САЩ патент №6814961 регистрира храненето с АФА като средство за активиране придвижването на зрели стволови клетки – съпътстващо лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, диабет, множествена склероза, сърдечен инфаркт и регенерация.

Пет грама от водораслото АФА засилват производството и циркулацията на зрели стволови клетки от костния мозък, които, пътувайки чрез кръвта, попадат на увредени клетки от сърце, черен дроб, мозък, мускул и ги възстановяват, т.е могат да се превърнат във всеки един вид клетка.

Това е революционна теория за лечението и възстановяването. Съгласно тази теория не е нужно да се взимат ембрионални стволови клетки, да се обработват и след това обратно да се инжектират в човека. Според нея костномозъчните стволови клетки напускат костния мозък и пътуват из тялото, грижейки се за лечението и възстановяването на увредени органи през целия живот на човека. Единствената такава природна съставка, известна досега, е АФА. Д-р Драпо е посещавал България, има издадена негова книга “Извечната храна”, посветена на АФА.

Когато фактите говорят…остава да решиш, драги ми читателю, били било добре за теб да отдалечиш здравословните си проблеми с десетина години? Има една стара истина: умните хора се грижат за здравето си НАВРЕМЕ!

 

Харесайте ни във фейсбук

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар