Коя е най-пълноценната и балансирана натурална храна? Отговора ще намерите тук!

Учените са наясно от векове, че водораслите са хранителен източник и хранителна добавка. Обект на техните изследвания са ставали различни видове водорасли по целия свят. Един особено хранителен тип водорасли са известни като “синьо-зелени водорасли” (Aphanizomenon flos-aquae или AFA). А най-висококачествените синьо-зелени водорасли растат в езерото Горен Кламат в Каскадните планини в северозападната част на щата Орегон, САЩ.

По дъното на това древно езеро, захранвано от седемнайсет чисти планински потоци и геотермални извори, има десетметров пласт минерални утайки, което обяснява защо то е с най-богатите на минерали алкални води на нашата планета. Именно това е мястото, където растат водораслите, които са в основата на повечето продукти на АкваСорс. Откритите тук синьо-зелени водорасли имат забележителен нутриционистичен профил. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТЕХНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА! (вижте таблицата).

А защо продуктите именно на тази фирма са сертифицирани като суперхрана ли? Дано се сещаш, драги ми читателю, че такъв сертификат не се раздава наляво и надясно! Ето какво отговарят на този въпрос от фирмата-доставчик: “Нашите водорасли вече са признати за Суперхрана. Това означава, че са изключително богат на нутриенти хранителен източник, осигуряващ значително количество антиоксиданти, полифеноли, витамини и минерали. Освен че са извънредно питателни, суперхраните могат да подпомогнат процеса на естествено възстановяване на тялото и да допринесат за удължаване продуктивността на живота.

Ключови качества, които ги правят особено полезни и желани:

• Един от най-пълноценните и питателни хранителни източници, открити в природата.
• Процесът на BioActive Dehydration® съхранява максимално хранителните качества.
• Осигуряват широка гама хранителни вещества, включително витамини, минерали, антиоксиданти, протеини, аминокиселини, мастни киселини и невропептиди.
• Допринасят за намаляване на чувството за отпадналост и умора.
• Спомагат за поддържане на имунната система.
• Подпомагат нормалните когнитивни функции, което е важно за паметта и възприятията.
• Предлагат се във вид на капсули (съдържащи единствено и само водораслите) и под формата на прах или течност.
• АкваСорс водораслите, под формата на прах и във вегански капсули, са регистрирани в Сдружението на веганите във Великобритания (The Vegan Society).

Гаранция за качество
За осигуряване на високо качество отделните процеси се контролират постоянно през целия производствен цикъл. Периодичното вземане на проби за изследване от всяка партида цели да удостовери, че високото качество на продукта се поддържа неизменно.

Какво е АФА? АФА е “супергориво” за нервната система

От изсушените водорасли се вземат проби за анализ на: стандартното преброяване на общото микробно число и на колиформните бактерии, ешерихия коли, стафилококи, салмонела, гъбички, плесени, листерия, влага, микроцистин и тежки метали (живак, олово, арсен, кадмий). Ако резултатите съответстват на спецификациите, водораслите се изпращат във Великобритания, където се капсулират, слагат се в опаковки и се етикетират. Всички тези процеси отговарят на изискванията на Добрите производствени практики (ДПП). Производствените съоръжения във Великобритания имат сертификат от Британския консорциум на търговците на дребно (BRC), глобален стандарт за храните, опериращ в повече от 140 страни. Съоръжението има сертификат за екологично чиста преработка.

АФА или Aphanizomenon flos-aquae, водораслите от езерото Кламат, имат сертификат за екологична чистота: 100% екологично чист продукт в съответствие с USDA Standard 7 CFR Part 205.

А в следваща информация ще допълня за признанието от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ).

И накрая: “Зелени храни” не предлага методи за лечение. Предлага информация за превенция. Съдържанието на сайта е чисто информативно и по никакъв начин не заменя консултацията с лекар.

В Китай казват:"Да се лекува заболяването, след като е възникнало, е все едно да копаеш кладенец, когато ожаднееш, или…

Публикувахте от Зелени храни.ком в Петък, 13 юли 2018 г.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Напишете коментар